Het is de liefde voor de Italiaanse keuken en de trots op het culinaire rijkdom van zijn geboortestreek Umbrië, die Massimo er toe brachten om in 2006 ‘Il Tartufo di Massimo’ op te richten.

De truffel is een zeer bekende en geliefde culinaire specialiteit uit Umbrië. Het hele jaar door worden er in Umbrië verse truffels gevonden en veel restaurants hebben dan ook truffelgerechten op het menu staan.

In zijn jeugd ging Massimo al met zijn neven, echte truffelzoekers, op zoek in de bossen naar het ‘zwarte goud’, zoals de truffel ook wel genoemd wordt.

Uiteindelijk veruilde Massimo zijn woonplaats Perugia voor Amsterdam. Zijn passie voor de Italiaanse keuken nam hij mee!

Diverse jaren maakte Massimo met eigen handen verse mozzarella en ricotta om deze Italiaanse kazen vervolgens te leveren aan restaurants en delicatessenwinkels. Hier bleek ook veel interesse te zijn voor truffels! Zo werd het idee geboren om ‘Il Tartufo di Massimo’ op te richten. Met trots en liefde brengt Massimo de Italiaanse truffel inmiddels naar vele Nederlandse keukens.