Verse Zwarte truffel

Zwarte wintertruffel

circa eind november tot eind februari

De zwarte wintertruffel ook Tuber Melanosporum of Tartufo Nero Pregiato genoemd is de meest begeerde en duurste van alle zwarte truffelsoorten en heeft een krachtige truffelsmaak.

Zwarte zomertruffel

circa begin april tot half september

De zwarte zomertruffel ook Tuber Aestivum Vitt, Tartufo Estivo of Scorzone genoemd, is minder sterk van smaak maar ook minder duur.

Zwarte herfsttruffel

circa eind september tot eind november

De zwarte herfstruffel ook Tuber Uncinatum of Tartufo Autunnale genoemd heeft een sterkere smaak dan de zomertruffel maar is minder intens van smaak dan de zwarte wintertruffel. De prijs van de hersftruffel zit ook tussen beide in.

Gebruik:

Verse truffels kunt u het beste schoonmaken met een nat (tanden) borsteltje. Maak de truffel zelf nooit nat! Droog de truffel goed voor het gebruik. Verse truffels blijven na de oogst een week tot 10 dagen krachtig van smaak. Ze kunnen het best worden bewaard in een droge linnendoek of in keukenpapier in een glazenpot met een schroefdeksel met enkele gaatjes (de truffels moeten kunnen ademen). Plaats de truffels in een donkere koele ruimte (b.v. in de koelkast tussen de 4 a 6 graden). Verse truffels kunnen ook worden ingevroren en zo circa een half jaar worden bewaard. Door het invriezen neemt de smaak van de truffel wel af.

Laat een reactie achter